Вівторок, 23.04.2024, 09:19
Вітаю Вас Гость | RSS

Офіційний сайт Заставнівської гімназії Чернівецької області

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Березень » 21 » БАТЬКІВСЬКИЙ ВСЕОБУЧ У ЗАСТАВНІВСЬКІЙ ГІМНАЗІЇ ЗА ПРОГРАМОЮ МІЖНАРОДНОГО ШКІЛЬНОГО ПРОЕКТУ «РОДИННА ТВЕРДИНЯ»
13:22
БАТЬКІВСЬКИЙ ВСЕОБУЧ У ЗАСТАВНІВСЬКІЙ ГІМНАЗІЇ ЗА ПРОГРАМОЮ МІЖНАРОДНОГО ШКІЛЬНОГО ПРОЕКТУ «РОДИННА ТВЕРДИНЯ»

Сім'я – це джерело, водами якого живиться повноводна річка нашої дер­жави. На моральному здоров'ї сім’ї будується педагогічна мудрість школи. Чудові діти виростають у тих сім’ях, де батько і мати по-справжньому люблять один одного і водночас люблять і пова­жають людей.

В.Сухомлинський

Протягом березня 2017 року соціальний педагог Заставнівської гімназії Буганик Юлія Миколаївна провела батьківський всеобуч з теми «Яким є Ваш стиль батьківського виховання» за програмою Міжнародного шкільного проекту «Родинна твердиня». Програма схвалена для використання у загальноосвітніх навчальних закладах (протокол № 21 засідання комісії з інноваційної діяльності та дослідно-експериментальної роботи загальноосвітніх навчальних закладів Науково-методичної ради з питань освіти МОН України від 26.09.2011 р.).

Робота з батьками 2-А класу (класовод Савко М.Ю.), 2-Б класу (класовод Громко О.А.) та 4-Б класу (класовод Стасюк Г.Б.) включала теоретичний і практичний блоки. Батьки навчалися розрізняти основні характеристики чотирьох стилів батьківського виховання. Шляхом анкетування визначали стиль виховання своїх батьків та власний стиль батьківського виховання. Всі присутні отримали рекомендації щодо вирішення специфічних проблем у спілкуванні з дітьми через наближення до спрямовуючого стилю виховання, а також переглянули відеопрезентації з даної проблеми.

Такі зустрічі дають можливість батькам зрозуміти і відчути, що їхня дитина - особистість з власними потребами і розвитком, яка може долати труднощі завдяки підтримці батьків, бо кожна сім’я – це особлива атмосфера, куди дитина несе свою радість, горе, роздуми і сумніви, і саме стиль поведінки батьків позначається на становленні дитини і її розвитку.

В результаті проведеної роботи, можна впевнено стверджувати, що співпрацю з батьківською громадськістю за програмою «Родинна твердиня» варто продовжувати та залучати до навчання якомога більше батьків. Таке спілкування надзвичайно цікаве й пізнавальне. А найголовніше те, що отримані знання ідуть на користь дітей та всієї родини.

Переглядів: 718 | Додав: Асенька | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Поточний час в Чернівці
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Архів записів

Підтримка сайту - Баланецький Віктор Петрович © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz