Вівторок, 23.04.2024, 09:01
Вітаю Вас Гость | RSS

Офіційний сайт Заставнівської гімназії Чернівецької області

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Березень » 14 » НЕЗАБУТНЯ ЗУСТРІЧ
10:48
НЕЗАБУТНЯ ЗУСТРІЧ

20 грудня 2013 року у Заставнівській центральній районній бібліотеці відбулася онлайн-зустріч із поетесою, прозаїком, критиком, перекладачем, публіцистом Галиною Тимофіївною Тарасюк – оролевою української прози, жінкою, яка несе світ на плечах.

Київ – Заставна. Здавалось, що це поруч: так чітко і виразно бачили присутні обличчя, чули приємний голос. Працівники бібліотек, вчителі, учні Заставнівської гімназії, представники інтелігенції  прийшли на цю зустріч. Директор районної бібліотеки Стасюк Л.М. першою звернулася до письменниці. Зворушливо звучали її слова вдячності за збірки поезій, за прозові твори, переклади.  Бібліотекарі розповіли про життєвий і творчий шлях. Лунають слова відповідь:

Поезіє, люблю твій дивний голос,

Де музику в устах цілує логос.

Та лише ті рядки твої шаную,

Що мислю повняться, як зерном колос.

Наступне слово надається Кушніру Ю.А., який особисто знав цю людину тоді, коли вона жила і працювала у редакції газети «Прапор перемоги» у нашій Заставні. Прочитав свій хвилюючій вірш, присвячений Галині Тарасюк. Вчителі української мови та літератури розповіли про зустріч з учнями в Заставнівській гімназії.


Цей край викохав Юрія Федьковича, Ольгу Кобилянську, Осипа Маковея, Михайла та Володимира Івасюків. Щиро прийняв він і «опальну» журналістку у 1968 році і надихнув на літературну творчість.

Сьогодні важко уявити літературу без вашого імені. Особливо щирі і правдиві твори про жінок. «Пишу про жінок, хоч не тільки про них, це все потреба власного самоствердження, радше святе і чесне бажання словом розбудити духовний потенціал Жінки як основи народу, тієї ніжної і красивої сили з якої ми починаємося і завершуємося у своїй вічності».


Слово Стрельніковій М.М., вчителю української мови та літератури Заставнівської гімназії, яка розповіла про роботу над дипломною «Просте ускладнене речення за вторами Галини Тарасюк» (принесла її з собою). Вона наголосила на нерозривному зв’язку з творами письменниці, вказала на ту єдину ниточку, яка єднає вчительство з літературою, виголосила думку про бажання бачити твори письменниці у програмі для всіх класів. Молодий педагог дякувала за любов до рідного слова, землі, Батьківщини, матері.

Між письменницею та присутніми вівся цікавий діалог у формі запитань і відповідей.

Поетичним  рядками, яка емоційно прочитала Стасюк Л.М. закінчилася ця зустріч – мить єднання з високою духовністю.

Галина Тимофіївна обіцяла весною приїхати у Заставну. Чекаємо!

 


Переглядів: 926 | Додав: Асенька | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Поточний час в Чернівці
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Архів записів

Підтримка сайту - Баланецький Віктор Петрович © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz