Середа, 24.04.2024, 06:34
Вітаю Вас Гость | RSS

Офіційний сайт Заставнівської гімназії Чернівецької області

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Квітень » 25 » «ПОРІС ЧОРНОБИЛЕМ ЧОРНОБИЛЬ, БІДОЮ НАШОЮ ПОРІС» (УРОК ПАМ'ЯТІ ДО ДНЯ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ)
12:14
«ПОРІС ЧОРНОБИЛЕМ ЧОРНОБИЛЬ, БІДОЮ НАШОЮ ПОРІС» (УРОК ПАМ'ЯТІ ДО ДНЯ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ)

 

 

«Третій Ангел просурмив і впала з неба велика звізда, що горіла, немов світильник. І впала на третину рік і на джерела вод. Ім'я цієї звізди — полинь. І тре­тина вод стала полином. І багато людей вмерли від вод, тому що вони гіркими стали...» 

             (Біблія. Новий завіт.

Откровенія святого Івана Богослова)

 

 

25 квітня 2014 року з учнями 5-11 х класів Заставнівської гімназії було проведено урок-пам’ять «Поріс чорнобилем Чорнобиль, бідою нашою поріс».

 

Ведучі заходу гімназисти VI класу Тодорюк Олександр та Гольцова Ірина ознайомили учнів із трагічною сторінкою нашої історії.

Метою заходу було виховання почуття гордості та патріотизму за героїчний подвиг людей, щоб пам’ять про них була вічною. За допомогою слайдів гімназисти дізналися про масштаби цієї трагедії та її наслідки. Також згадали імена тих героїв – пожежників, які першими кинулися у вир аварії. Під час уроку-пам’яті учні мали змогу переглянути відеофільм «Чорнобиль. Як це було…»

Чорнобильська трагедія зачепила життя тисяч людей, примусила по-новому подивитися на світ, який нас оточує. Чорнобиль застерігає, щоб люди згуртувались, об’єднались для того, щоб подолати всі труднощі й вижити.

Проходять роки після аварії на ЧАЕС. А біль не вщухає, тривога не покидає людей, пов'язаних зі скорбот­ним часом ядерного апокаліпсису. Чорнобильська біда надовго залишиться в нашій пам'яті. Ще довго ми будемо відчувати на собі її наслідки, ще довго чутимемо її дзвони. Вони лунатимуть за тими, кого вже немає, кого не стане завтра, хто заплатив за чиюсь помилку своїм здоров'ям, життям.

«Мирний атом» став для України і прилеглих земель гірше війни. Збитки від аварії на ЧАЕС доведеться відшкодувати ще дуже довго...

Доземно схиляємося в подяці перед ліквідаторами цієї страш­ної аварії. Перед живими. Перед пам'яттю до часу померлих від радіаційного смерчу…

Переглядів: 883 | Додав: Асенька | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Поточний час в Чернівці
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Архів записів

Підтримка сайту - Баланецький Віктор Петрович © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz