Середа, 24.04.2024, 17:31
Вітаю Вас Гость | RSS

Офіційний сайт Заставнівської гімназії Чернівецької області

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Грудень » 23 » ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ «МЕЛОДІЯ БІЛОГО СМУТКУ»
09:41
ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ «МЕЛОДІЯ БІЛОГО СМУТКУ»


 

13 грудня 2013 року  у Заставнівській музичній школі відбулась презентація книги Михайловського Володимира Іларіоновича  «Мелодія білого смутку». Публіцист, прозаїк, поет. Автор книг «І перемогли смертні», «Син  Уралу і Карпат», «Крутизна», «Хліб – наша доля», «Мертвих назад  не носять», «Черлені міти», «Між страхом і любов’ю», «На зламі». А сьогодні нова книга члена Національної спілки письменників та журналістів України. З 1987 року заслужений журналіст України, лауреат багатьох літературних премій, дипломант міжнародного журналістського конкурсу.


І ось він стоїть перед нами. Зал переповнений гостями: керівники району, працівники Будинку культури, вчителі та учні шкіл району, земляки із сіл Кадубівці та Кострижівка, отець Дмитрій Миколаївської церкви із Заставни, бібліотекарі. Вступне слово надається директору центральною районної бібліотеки Стасюк Л.М., за ініціативи якої відбулась презентація.  А далі щирі вітання, схвильовані виступи вчителів музичної школи, інсценізація та читання уривків із твору захопили глядачів.

Героями новел, що входять у книгу виступають прості трудівники, які йшли важкими дорогами життя, це славні люди нашої буковинської землі.  За кожного із них автор вболівав всім серцем, бо вони пройшли пекло війни повоєнного лихоліття, страждання вдів, підступництво режиму, зрадництво, сибірську каторгу.  Нас вражає їх вірність, доброта, працелюбність, самоповага. Тут все просте і зрозуміле, як правда: джерельна мова пересипана дивовижними перлинами усної народної мудрості – прислів’я, приказки, афоризми, діалоги, монологи, описи. «Дві долі українського патріотизму, одна, навіть у рабстві, почувається, мов той вареник у сметані; друга, мов те серце, що б’ється сподіванням об холодні грати на волю», або «Варто задуматись чому нація, яку хочемо пригорнути до серця, часто уподібнюється до вітру і не дається нам у руки?». Ці вислови заставляють задуматись нас на тим, хто ми є, як відстоюємо Совість, Волю і Честь, який ми дамо одвіт перед отцем Небесним за свої діяння?

Книга пройнята великою любов’ю до рідного слова, Батьківщини, землі, матері. Велика  вдячність за це автору. Сподіваюсь, що «Мелодія білого смутку» послужить чудовим матеріалом для уроків літератури (позакласне читання, література рідного краю).

 

Вчителі української мови та літератури Заставнівської гімназії

Загарія Р.П., Стрельнікова М.М.,

бібліотекар Заставнівської гімназії Бойчук М.М.

Переглядів: 747 | Додав: Асенька | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Поточний час в Чернівці
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Архів записів

Підтримка сайту - Баланецький Віктор Петрович © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz