Четвер, 25.04.2024, 01:37
Вітаю Вас Гость | RSS

Офіційний сайт Заставнівської гімназії Чернівецької області

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Лютий » 24 » Про міжнародне дослідження якості освіти PISA-2018 у Заставнівській гімназії
12:00
Про міжнародне дослідження якості освіти PISA-2018 у Заставнівській гімназії

22 лютого 2017 року педагогічні працівники Заставнівської гімназії взяли участь у засіданні методичної ради з проблеми підготовки та проведення міжнародного моніторингового дослідження PISA.

Засідання розпочалося із виступу Ілюк К.В., заступника директора з навчально-виховної роботи, яка розповіла про міжнародне моніторингове дослідження PISA — міжнародну програму оцінки якості системи освіти, яка передбачає опитування 15-річних учнів про отримані в школі знання та навички. Катерина Валентинівна наголосила, що в Україні у 2017 році три­ватиме пілотний проект (для цього планується відібрати три тисячі учнів), а вже з 2018-го — даватиметься реальне навантаження. Відповідальним за проект PISA є Український центр оцінювання якості освіти. Тест проходитимуть школярі, обрані за допомогою спеціального алгоритму експертів PISA: рівна кількість учнів як з сільських та міських шкіл, так і зі спеціалізованих ліцеїв.

Ганич Д.В., заступник директора з навчально-виховної роботи, повідомив, що учасники складатимуть тести з трьох предметів: читання, математики та природничих наук, а також перевірятимуться знання з різних галузей, що визначають компетенцію учня, його світогляд. Протягом двох годин учні відповідатимуть на запитання, які стосуються певної життєвої ситуації.

Крім цього, учні та директори шкіл заповнять анкету про шкільну систему та навчальне середовище загалом. Це дасть змогу зрозуміти, наскільки діти долучаються до навчального процесу, який вплив на них має школа, вчителі, батьки.

Участь в PISA дозволить громадянам та, зокрема, спеціалістам у галузі освіти, об’єктивно оцінити стан середньої освіти в країні, усвідомити значущість перетворень у цій сфері, а політикам — приймати обгрунтовані рішення про необхідність змін.

Керівники предметних кафедр працювали із вчителями гуманітарних, природничих, математичних дисциплін та познайомили їх із структурою тестів з предметних галузей дослідження та змістом анкетувань.

В ході засідання методичної ради Заставнівської гімназії педагогічні працівники здобули практичні навички підготовки до пілотного моніторингу та установку до подальших дій щодо підготовки та проведення міжнародного моніторингового дослідження PISA.

З детальною інформацією щодо проведення міжнародного моніторингового дослідження якості освіти PISA можна познайомитися у розділі «PISA-2018» на сайті Заставнівської гімназії.

 

Переглядів: 520 | Додав: Асенька | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Поточний час в Чернівці
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Архів записів

Підтримка сайту - Баланецький Віктор Петрович © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz