Субота, 20.04.2024, 09:09
Вітаю Вас Гость | RSS

Офіційний сайт Заставнівської гімназії Чернівецької області

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Березень » 18 » Прощай, Масляна!
14:59
Прощай, Масляна!

Прощай, Масляна!

З 11 березня по 17 березня 2013 року тривало святкування Масляної. Це свято символізує прощання із зимою і зустріч весни. У кожному регіоні України його святкують по-різному. Але скрізь, як символ тепла, сонця, перемоги весни над зимою, у цей тиждень люди печуть млинці і пригощають ними найдорожчих людей.

Учні 4-Б класу початкової школи Заставнівської гімназії приєдналися до традиції святкування Масляної, коли кожен день тижня має свою назву і обряд.

Понеділок «Зустріч» - діти грались у рухливі ігри на вулиці, спостерігали за погодою та намагались зліпити снігову бабу із залишків потемнілого снігу.

Вівторок « Заграш» - в цей день починається частування млинцями. На уроці українознавства учні влаштували пригощання один одного млинцями, співали веснянок, грали гру «Подоляночка».

Середа «Ласунка» - кожен учень приніс «солоденький» подарунок для однокласників. Усі радо ласували цукерками, печивом, домашньою випічкою.

Четвер «Розгуляй» - у цей день починається Широка Масляна. На чолі з керівником гуртка вокального співу Стасюк Г.Д. (БДЮТ) учні радісно змагались у переспіві веснянок, весняних закликів.

Пятниця та субота « Посиденьки» - діти розповідали про те, чим найбільше запамяталася Зима і про що мріють, чого чекають від весни. Потім весело вийшли у двір гімназії і, змагаючись із завірюхою, спалили опудало Зими, яке виготовили Штефюк Василь та Пазюк Олександра.

На вихідні дні діти спланували піти у гості до родичів на млинці та попросити у них пробачення за можливі образи, у неділю – день «Прощення».

Святкування Масляної у класі сприяло вихованню у дітей цікавості до традицій українського народу, любові один до одного.

 Вчитель початкових класів

                                                                                                            Заставнівської гімназії

                                                                                                               Стасюк Ганна Богданівна

 



Переглядів: 952 | Додав: Тая | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Поточний час в Чернівці
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Архів записів

Підтримка сайту - Баланецький Віктор Петрович © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz