Середа, 24.04.2024, 10:27
Вітаю Вас Гость | RSS

Офіційний сайт Заставнівської гімназії Чернівецької області

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Жовтень » 1 » Традиційні відвідини Польщі учнями Заставнівської гімназії
13:11
Традиційні відвідини Польщі учнями Заставнівської гімназії

  

      На  запрошення директора гімназіїі пані Божени Германовіч та виконанням угоди про співпрацю відбулася чергова поїздка учнів та вчителів Заставнівської гімназії до м.Орнета Лідзбарського повіту(Польща).  Також згідно тристоронньої угоди прибули і учні з м.Герцлаке (Німеччина). Упродовж тижня всі брали активну участь у захоплюючих  екскурсіях та непередбачуваних  зустрічах,а саме: відвідали Олімпійський стадіон, побували у Сеймі і Сенаті, де зустрілися з виходцем  з України, депутатом Сейму Мироном Сичем. Незабутнє  враження справив на всіх Палац Президента з великими залами, дивовижними і величними. Очі кожного засвітились вогниками, коли потрапили в Центр науки і техніки Коперніка, де можна було самому доторкнутись і стати учасником всіх експериментів і дослідів. Для учнів це була здійснена мрія.

 Змінився, звичайно, у всіх настрій, коли пройшлися коридорами, тунелями музею Повстання Варшавського. Всі експонати, фільми у динаміці, розповіді справили неабияке враження, повернули у  таке грізне минуле, нагадавши нам про події, що відбуваються зараз на Україні.

         Саме з цими подіями була пов’язана Акція «За мир в усьому світі», на якій були присутні мер, бургомістр, посол України в Польщі, депутат Сейму, директор Департаменту культури, польські, українські, німецькі учні та вчителі, громадскість м. Орнета. Кульмінацією було написання звернення від молоді на всіх мовах  до президентів, представників міжнародних організацій, всіх, кому важливий мир у всьому світі про підняття питання і висунення рішення, яке буде служити справі миру і порозуміння між народами. Учні з України, Польщі та Німеччини співали пісні, присвячені даній темі.Із хвилюванням всі слухали поезію «Вишита сорочка», яку прочитав Іван Дрига (автор - його батько).

Згідно програми в один із днів проходив Міжнародний фестиваль пісні, де учні Заставнівської гімназії, виступаючи в  національних костюмах, демонструючи українські традиції і звичаї, вразили всіх присутніх і вибороли найвищу нагороду Гран-прі. Бурхливі оплески солістам: Анастасії Ткач, Катерині Якимик, Анастасії Блещук та Анастасії Луник. Вражень і емоцій від побаченого було понад край.

      Зі сльозами на очах прощалися гімназисти зі своїми однолітками-поляками, дякуючи їм за щедру гостинність, сподіваючись на швидку зустріч в Україні.

 

Заступник директора гімназії

з виховної роботи

Зубик Н.М.

 

Переглядів: 770 | Додав: VIRA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Поточний час в Чернівці
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Архів записів

Підтримка сайту - Баланецький Віктор Петрович © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz