Субота, 20.04.2024, 14:52
Вітаю Вас Гость | RSS

Офіційний сайт Заставнівської гімназії Чернівецької області

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Листопад » 20 » НАША БЕЗПЕКА - У НАШИХ РУКАХ
12:17
НАША БЕЗПЕКА - У НАШИХ РУКАХ

З  метою набуття у підростаючого покоління навичок свідомого, поважного ставлення до збереження здоров'я і життя людей в умовах загрози та виникнення надзвичайних ситуацій, залучення дітей до масово-роз'яснювальної роботи з питань безпеки життєдіяльності з 06 по 13 листопада 2013 року у Заставнівській гімназії було проведено Тиждень безпеки життєдіяльності.

Впродовж тижня проведено наступні заходи.

По Заставнівській гімназії видано наказ від 06 листопада 2013 р. № «Про проведення тижня знань з основ безпеки  життєдіяльності».

В початкових класах проведені навчальні ігри та змагання: 2 класи – гра-подорож «Безпека на вулиці»; 3 класи – урок-змагання «Вогонь – друг, вогонь - ворог»; 4 класи – ситуаційно-рольова  гра «Безпека на дорозі – безпека життя».

Також у кожному класі проведено бесіди з дітьми: «Гігієна очей», «Що таке здоров'я», «Коли людина хворіє», «Як вберегти свій будинок від пожежі»,  «Вогонь злий і добрий», «Бесіда про хлопавки , петарди, ракети», «Бесіда про професію пожежника».


Учні 5 класів, приймаючи активну участь в ігровій програмі «Якщо виникла пожежа», повторили алгоритм дій під час виникнення пожежі. А учні 6 класів спробували свої сили у вікторині «Запобігти, врятувати, допомогти», яку провела вчитель основ здоров’я Гарас О.В.


Класні керівники 7 класів провели інформаційну годину з учнями «Як від лиха вберегти». Для учнів 8 - 9 класів вчитель медико-санітарної підготовки Галяра Ю.Д.  провів рольову гру-практикум «Різні види отруєнь. Перша допомога». 

В рамках цього тижня серед учнів 5 – 9 класів був проведений конкурс малюнків на тему: «Збережи здоров'я змолоду».


 12 листопада 2013 року відбулася зустріч учнів гімназії з працівниками МНС. Під час зустрічі наголошувалося на правила поведінки під час пожежі та вміння користуватися вогнегасником в надзвичайних ситуаціях.


Гімназисти мали змогу опрацювати таблиці, розроблені працівниками МНС, в яких доступно показано, як знайти вихід  та правильно поводитись під час надзвичайних ситуацій.

Переглянуто та обговорено з дітьми   фільм  «Не жартуй з вогнем!» 


В класах оформлено куточки та фотовиставки на теми: «Здоровий спосіб життя», «Пожежна безпека», «Надання першої медичної допомоги».

Вчителі трудового навчання Грицанюк В.Г. та Пазюк З.І. організували виготовлення на уроках найпростіших засобів захисту і поновлення навчально-матеріальної бази ЦЗ гімназії.

Вчитель ЗВ Сем’янів М.З. провів практичні заняття та тренування з питань «Радіаційна безпека».

Підготовлено та запропоновано інформаційний та консультативний матеріал для батьківських куточків з тем: «Батькам про правила  дорожнього руху», «Дитина  та  вулиця», «Наодинці  вдома».

Оформлено пам'ятки для батьків та дітей:

-            «Дії під час виникнення пожежі»

-            «Попередження пожежі від пустощів та необережного поводження з вогнем»

-            «Попередження дорожньо-транспортного травматизму серед дітей дошкільного віку»

-            «Забезпечення особистої безпеки дітей дошкільного віку».

Проведено навчання  технічним персоналом з правил пожежної безпеки.


Інформація по тижню знань з основ безпеки життєдіяльності,   що пройшов у Заставнівській гімназії в період з 06 листопада по 13 листопада 2013 року,  розміщена  на сайті Департаменту освіти та науки, молоді та спорту Чернівецької обласної державної адміністрації.

Переглядів: 1055 | Додав: Асенька | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Поточний час в Чернівці
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Архів записів

Підтримка сайту - Баланецький Віктор Петрович © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz