Четвер, 18.04.2024, 11:39
Вітаю Вас Гость | RSS

Офіційний сайт Заставнівської гімназії Чернівецької області

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Березень » 20 » ТВОРЧИЙ ЗВІТ МОЛОДИХ ПЕДАГОГІВ ЗАСТАВНІВСЬКОЇ ГІМНАЗІЇ
11:09
ТВОРЧИЙ ЗВІТ МОЛОДИХ ПЕДАГОГІВ ЗАСТАВНІВСЬКОЇ ГІМНАЗІЇ

«Покликання – це маленький паросток таланту, що перетворюється у міцне, могутнє дерево на благодатному ґрунті працьовитості. Без любові до праці, без самовиховання цей маленький паросток може засохнути на пні».

В.О.Сухомлинський

 

Школа молодого учителя є невід’ємною частиною методичної роботи Заставнівської гімназії.  До школи молодого вчителя входять молоді спеціалісти, які мають педагогічний стаж до 3-х років. За кожним молодим спеціалістом закріплені вчителі-наставники, досвідчені педагоги, які працюють у гімназії тривалий час. Вчителі-наставники допомагають молодим вчителям у складанні календарних планів, поурочних конспектів, контролюють роботу.

Традиційно проходить декада молодого спеціаліста, протягом якої молоді вчителі дають відкриті уроки, заходи.

У березні 2012 року згідно плану роботи гімназії молоді педагоги показали результати своєї роботи учителям своїх кафедр.

Каленюк Ольга Іванівна (вчитель математики, наставник – Шевага Галина Михайлівна) провела урок-гру з алгебри у ІІІ-А (7) класі на тему: «Побудова графіків лінійних функцій».


Ткач Василь Васильович (вчитель фізкультури, наставник – Ткач Уляна Василівна) провів модуль «Волейбол» у VІ (10) класі.


Фецик Людмила Василівна (вчитель інформатики, наставник  - Баланецький Віктор Петрович) провела урок-презентацію у V-А (9) класі на тему: «Призначення, можливості і класифікація систем обробки текстів. Основи роботи з текстовим процесором».


Сем’янів Михайло Зіновійович (вчитель ЗВ, наставник Сем’янів Зіновій Петрович) провів урок з юнаками VI (10) класу по розділу ЗВ «Вогнева підготовка».



Досить ефективною є така форма керівництва роботою молодих педагогів, як участь їх у роботі майстер-класу.

Навчання в майстер-класі ґрунтується на передачі вчителем особистого досвіду. Учитель, який веде заняття в майстер-класі, повинен вміти не тільки узагальнювати особистий педагогічний досвід, а й володіти методикою передачі його іншим. Учитель розробляє тематику занять, використовуючи такі форми організації навчання, як відкриті уроки, лекції, семінари, практичні заняття з проектуванням педагогічної діяльності, індивідуальні та групові консультації, уроки-панорами, моделювання тощо.

12 березня 2012 року у VI (10) класі був проведений урок-ретроспектива із використанням мультимедійного обладнання на тему «Василь Шкляр. «Чорний ворон»» вчителем-методистом Загарією Раїсою Петрівною.


Також був проведений майстер-клас з математики вчителем-методистом Агатій Тамарою Василівною у IV-Б (8) класі на тему: «Арифметична прогресія та її властивості. Формула n-го члена арифметичної прогресії».


Отже, школа молодого вчителя надає молодим педагогам методичну допомогу в розв’язанні першочергових проблем, подоланні труднощів, із якими зустрічається молодий вчитель, підтримує їхню творчу наснагу, бажання працювати.

Переглядів: 5225 | Додав: Асенька | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Поточний час в Чернівці
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Архів записів

Підтримка сайту - Баланецький Віктор Петрович © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz